A Magyar Tartalomipari Szövetség - együttműködve társszervezeteivel - a magyar kreatív szakembereket a digitális tartalmak előállítói számára kiírt világ-, európai és hazai versenyein való megmérettetésére hívja fel.

A MATISZ hazai kreatív ipar minőségi tartalmak bemutatása érdekében 11 éve rendezi meg a hazai kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt és ezzel párhuzamosan támogatja a magyar tehetségek nemzetközi versenyeken való részvételét, megmérettetését is.

Ezeken az oldalakon a hazai online és mobil, kreatív és multimédia szakmát érintő hazai és nemzetközi versenyekről tájékozódhat.

Amiért érdemes nevezni:

  • alkotása nemzetközi szinten is megmérettetődik
  • megismeri a nemzetközi színvonalat
  • előnyös szakmai előremenetele szempontjából

Világversenyek

World Summit Award (WSA) a világ legjobb e-Content és leginnovatívabb IKT-alkalmazásainak versenye, amely 2 évente kerül megrendezésre. A WSA hazai előválogatója hazánkban az évente megrendezésre kerülő eFestival. Az eFestival versenyre két év alatt nevezők közül kerülnek kiválasztásra a WSA-ra jelölt megoldások.

2011-ben a WSA nevezések már lezajlottak, a zsűri már elbírálta a jelentkezőket és ősszel várható a díjátadó és a nyertesek kihirdetése.

A World Summit Award tavaly rendezte meg először a mobil tartalmakra koncentráló versenyét a WSA-Mobil versenyt, amely szintén 2 évente kerül megrendezésre, így jövőre lehet majd rá nevezni.

Európai versenyek

Az Európai e-Kiválóság Díj (European Seal of e-Excellence) évente kerül elbírálásra a digitális területen működő vállalatok ösztönzésére, az innovatív termékek és szolgáltatások, valamint az ezeket támogató kiváló marketing módszerek szempontja szerint.Az Európai Kiváló Gyermektartalom Díj (és ennek hazai előválogatója, a Magyar Kiváló Gyermektartalom Díj) kifejezetten a minőségi online gyermektartalmak előállítóit célozza.

Ifjú alkotóknak szóló versenyek

Az EUROPRIX Multimédia Díj, a World Summit Ifjúsági Díj (WSYA) és az eFestival Junior kezdeményezés a 30 év alatti fiatal alkotók, kreatív szakemberek versenye.Jelenleg még fut a fiatal fejlesztőknek, designereknek szóló európai és nemzetközi versenyeink, ahol 30 év alatti alkotók jelentkezését várják: World Summit Youth Award (WSYA), EUROPRIX, valamint az eFestival esetében is bejelölhető, hogy 30 évalatti a pályamű benyújtója, így ők az eFestival Junior különdíjban is versenyezhetnek, a hagyományos 8 kategórián felül. Amennyiben a fejlesztő csapatban található 30 év alatti alkotó, ezekre a versenyekre is lehet nevezni. Bővebb információt a MATISZ Facebook oldalán találhat.

A hazai eFestival verseny már ez évben lehetőséget biztosít a következő évi nemzetközi versenyekre való felkészülésre is.

Amennyiben jelentkezik valamely nemzetközi versenyre, jelentkezését kérjük, szíveskedjen másolatban az info@matisz.hu e-mail címre megküldeni, hogy a továbbiakban figyelemmel tudjuk kísérni pályázatát.

Ha bármilyen problémája merülne fel a jelentkezéssel kapcsolatban, készséggel állunk rendelkezésre.

Bővebb információ: Horváth Noémi, e-mail: nhorvath@matisz.hu

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA