Felhasználóbarát honlap minősítés

A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) egy új szolgáltatással szeretné segíteni a tartalomszolgáltatókat és a webfejlesztőket annak érdekében, hogy a fogyasztók, felhasználók könnyebben, biztonságosabban jussanak információkhoz, szolgáltatásokhoz.

2009. évben a MATISZ - a MENET 2008 pályázat keretében – a korábbi eFestivalok tapasztalatai alapján kidolgozta a Felhasználóbarát honlap minősítési rendszert. A Felhasználóbarát honlap minősítés az év bármely időszakában igényelhető. A minősítés díja 20.000,- Ft + áfa.  A minősített honlapok díjmentesen nevezhetnek a következő eFestival versenyre. (A díjmentes nevezés nem vonatkozik a korábbi eFestival versenyeken minősített felhasználóbarát honlapokra.)

A Felhasználóbarát honlap minősítés, annak kiadásától számított két évig érvényes, ezt követően viseléséhez újraminősítés szükséges. A minősítést a kérelem beérkezésétől számított 30 napon belül elvégezzük.

Felhasználóbarát honlap minősítést kap az a weblap, amelyik a minősítés során a fontossági területek által súlyozott összpontszám 75%-át eléri. A honlap tulajdonosa jogosult a Felhasználóbarát honlap cím viselésére 2 éven keresztül és annak logójának feltüntetésére honlapján vagy más online, illetve offline médiumban.

A minősítést kérő szervezet szakmai értékelést kap, áttekintheti a bírálati lapot, melyet felhasználhat honlapja továbbfejlesztéséhez, ami további elégedett látogatók megnyeréséhez vezethet.

Amennyiben a minősítés pontszáma 75% alatti, úgy a szervezet újra kérheti a Felhasználóbarát minősítést abban az esetben, ha a megkapott bírálati lap alapján javítja/fejleszti oldalát

 

A Felhasználóbarát honlap logó az alábbi előnyökkel jár

  • A Felhasználóbarát honlap logó használatát eddig több, mint 120 honlap nyerte el. Köztük található számos magyar bank, az ikea, a djuice, az Extreme Digital és a Fotexnet weboldala is.
  • Az oldalra látogatók számára egyértelmű jelzést ad a Felhasználóbarát logó arra vonatkozóan, hogy a honlap szem előtt tartja a felhasználók igényeit, törekszik számukra hasznos és megbízható információkat nyújtani.
  • A minősítés garantálja, hogy a honlap az alapvetően elvárt felhasználói igényeknek megfelel, így látogatói elégedettek lesznek annak tartalmával.

 

A MATISZ várja a felhasználók észrevételeit a minősített honlapokkal kapcsolatban. Amennyiben az észrevétel jogos és a felhasználóbarát szempontokat érintő javaslatokat a honlap tulajdonosa nem javítja ki, úgy a felhasználóbarát minősítés visszavonásra kerül.

 

A digitális tartalmak és szolgáltatások minősítése a felhasználóbarát minősítésen túl kiterjed a következő területekre

 

Bővebb információ:

dr Mlinarics József ügyvezető elnök

telefon: +36-20-951-4947
e-mail: jmlinarics@matisz.hu

 

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA