World Summit Díj

A World Summit Award versenyről

World Summit Award (WSA) a világ legjobb e-Content és leginnovatívabb IKT-alkalmazásainak kétévente megrendezésre kerülő versenye. A WSA globális platformot nyújt mindazok számára, akik értékelik az infokommunikációs technológiák kreatív alkalmazását és egy csapásra a figyelem középpontjába helyezi a zseniális tartalmi ötleteket és alkalmazásokat, ezzel segítve a csúcsminőségű multimédiás termékek népszerűsítését.

Ha meg szeretné mutatni a világnak milyen kiváló weboldalt, kitűnő alkalmazást, vagy egyéb nagyszerű digitális tartalom megoldást dolgozott ki cége, nem szükséges nagy marketing költségvetéssel számolni vagy milliókat befektetni, elegendő benevezni termékét a nemzetközi World Summit Award versenyre, melynek nemzeti előválogatója hazánkban az évente megrendezésre kerülő eFestival. A WSA 5-5 nyertese mind a 8 kategóriában lehetőséget kap arra, hogy bemutassa termékét nemzetközi porondon és széleskörű elismerést nyerjen.

"A World Summit Award összesen 160 résztvevő ország fejlesztői számára kínál egyenlő megmérettetést" - hangsúlyozta Peter A. Bruck, a WSA Elnöke. "Ez az, ami különleges a WSA-ban. Mint az Egyesült Nemzetek Szervezete által elindított kezdeményezés, a világ minden tájáról érkező digitális tartalmakat mutat be különböző nyelveken és designnal, amely azt tükrözi, hogy nagyszerű megoldások érkezhetnek a világ bármely országból, nem számít az ország mérete."

A 2011. évi WSA verseny részletei

A 2011. évi World Summit Award (WSA) pályázatok benyújtásának határideje 2011. március 31-én lezárult. A Magyar Tartalomipari Szövetség örömmel jelentette be a magyar WSA nyolc kategóriájának jelöltjeit, melyek az eFestival nyertesei közül kerültek ki:


bkv.hu

BKV Zrt.

Kormányzat / Intézmény,

e-Government & Institutions


energiakaland.hu

Carnation Zrt.

Tanulás / Oktatás,

e-Learning & Education


filmhiradok.nava.hu

Neumann Nonprofit Kft.

Kultúra / Kulturális örökség,

e-Culture & Heritage


cultiris.com

Kossuth Kiadó Zrt.

Üzlet / Kereskedelem,

e-Business & Commerce


HaziPatika.com

HaziPatika.com

Egészség / Környezet,

e-Health & Environment


Fortix2 játék

CIT Systems Kft.

Szórakozás / Játék,

e-Entertainment & Games


mindentudas.hu

Mindentudás Egyeteme Tudományos Közhasznú Nonprofit Kft.

Tudomány / Technológia,

e-Science & Technology


Online jelnyelvi szótár és híradó

Hallatlan Alapítvány

Társadalmi befogadás / Részvételi demokrácia,

e-Inclusion & Participation

 

 

A World Summit Award 2011. évi Zsűri találkozójára Hong Kongban került sor 2011. április 8 és 14. között. A zsűrizéssel, más országok jelöltjeivel kapcsolatos hírek nyomon követhetők a Magyar Tartalomipari Szövetség és a WSA facebook oldalán.

 

A 2011. évi WSA verseny nyertesei

A Magyar Tartalomipari Szövetség örömmel jelenti be, hogy kiemelkedő magyar siker született a World Summit Award versenyen: a www.hallatlan.hu elnyerte a világ legjobb digitális tartalmainak járó díjat az e-Befogadás kategóriában.

 

 

„Minden győztes - Kolumbiától Indiáig és Ghánától Litvániáig - joggal lehet büszke a teljesítményére, hiszen nagyszerű digitális tartalmakat állítanak elő szerte a világon és a győztesek 460 kiváló pályamunka közül nyerték el a legjobbaknak járó díjat.” - mondta Prof. Dr. Peter A. Bruck, a WSA Elnöke.

www.hallatan.hu, a magyar jelnyelvet népszerűsítő weboldal, a világon egyedülálló többnyelvű online jelnyelvi szótár magyar, angol, német és spanyol nyelven. A honlap a magyar jelnyelv önálló tanulásához nyújt segítséget videó-betétekkel és kvízzel - elsősorban halló, eziránt érdeklődő emberek számára. Mivel a hallássérülteken kívül kevesen ismerik a jelnyelvet, az online jelnyelvi szótár lényegesen hozzájárul a hallókkal való mindennapos kommunikáció megkönnyítéséhez. Az internetnek köszönhetően a folyamatosan bővülő jelkincstár anyaga és fordítása egyszerűen és szinte bárhol és bármikor elérhető. Az oldalon jelnyelvi fordítással érhetőek el híranyagok, valamint fórum található, amely lehetőséget kínál a halló és hallássérült közösségek közötti akadálymentes kommunikációra.

A WSA 2011 győztesei, az Egyiptomban megrendezésre kerülő Díjkiosztó Gálán, üzletemberek és az informatikai szakértők előtt mutathatják be kiemelkedő termékeiket és projektjeiket.
A világ legjobb e-tartalom és kreatív megoldásait felvonultató győztes pályaművek legtöbbje Európából érkezett, összesen 18 projekt. Kína, India, Új-Zéland, és Szingapúr két-két díjat vitt el rendkívüli honlapok, multimédia tartalom-központú alkalmazások, vagy kreatív digitális tartalmak előállításával. Egyiptom, ahol az internetes közösségi média idén forradalmat indított el, egy díjat vihet haza.
A 2011 évi WSA győzteseinek, a világ legjobb e-content jó gyakorlatait felvonultató megoldásainak listája letölthető itt, illetve elérhető a WSA honlapján.

 

A World Summit Award szervezői

A World Summit Award-ot egy globális partner hálózat szervezi és a Nemzetközi Új Média Központ (International Center for New Media) Salzburg koordinálja 2003 óta. A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ), mint a WSA társult tagja, segíti a pályázni kívánókat, valamint a magyar online és multimédia szakma éves eFestival versenyének megszervezésével hozzájárul a hazai kiválasztáshoz. A MATISZ Nemzeti szakértőként részt vesz a magyar pályázók felkészítésében és nevezésében.

Bővebb információ: www.wsis-award.org

 

WSA korábbi nyertes pályaművek

  1. A 2009. évi WSA nyertes pályaművek bemutatása
  2. Folytatódik a 2009. évi WSA nyertes pályaművek bemutatása


WSA Hírlevelek

  1. WSA hírlevél - 2010. 9. kiadás
  2. Megjelent a World Summit Awards májusi hírlevele
  3. Megjelent a World Summit Awards legfrissebb hírlevele
Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA