Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file /var/www/matisz.hu/web/typo3temp/locks/5372aca022895f982bef53eb1f762c00 because Permission denied in /var/www/clients/client7/web16/web/t3lib/class.t3lib_lock.php on line 170
Magyar Tartalomipari Szövetség: Látható Magyarország

Látható Magyarország

A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) az elmúlt 18 évben az Európai Unió és a hazai jogalkotás, a K+F és tartalomipari tevékenységek, valamint az informatikai képzés, a befogadó információs társadalom fejlesztése területen több, a társadalmi érdekek megvalósulását támogató és a tagszervezetek piacbővítését is eredményező, sikeres projektben vett részt.

Az EU az ún. navarrai nyilatkozatában a gazdasági válságból való kilábalás egyik legfontosabb észközének tekinti a kreativitást és az innovációt. Ezt a gondolatot támogatja, hogy az EU a 2009. évet, a Kreativitás és Innováció Évének jelölte ki.

A MATISZ-nak, a sokféle, de a kreativitás és az innováció fejlesztésében egymással összefüggő tevékenységeit, a jobb megismertethetőség, az átláthatóság, a hatékonyabb társadalmi és gazdasági érdekérvényesítés érdekében, célszerű egy közös program alá vonni.

A Látható Magyarország kezdeményezés célja

A kreatív iparágak, a tartalomipar szereplőinek együttműködésével, Magyarország kulturális és gazdasági értékeinek láthatóvá (hozzáférhetőbbé, felhasználóbaráttá) tétele a digitális térben.

A Látható Magyarország kezdeményezés elősegíti a gazdaság, a foglalkoztatás növekedését és a minőségi tanulási környezet kívánatos, tovább nem halasztható fejlesztését.

A Látható Magyarország kezdeményezés a MATISZ fejlesztő tevékenységét egy egységes keretbe foglalja és lehetőséget teremt a tudomány-, a szakigazgatás szereplőivel, a megvalósításban érdekelt új üzleti támogatókkal és a társszervezetekkel történő együttműködések kialakítására is.

Látható Magyarország kezdeményezés

Kapcsolódó anyagok

Hungariana digitalizálási program szükségessége

Hungariana Digitális Stratégia - jó példák

 e-Közszolgáltatások minősítése

Sajtóvisszhang

Lát(tat)ható Magyarország – a DAT-on (Forrás: Infovilág, 2009. november 14.)
DAT 2009 - Látható Magyarország (Forrás: Kultúra és Turisztika, 2009. október 26.)
Látható Magyarország (Forrás: Inforum, 2009. július 29.

Bővebb információ

Dr. Mlinarics József
ügyvezető elnök
Magyar Tartalomipari Szövetség – MATISZ
www.matisz.hu
Tel: 213-5089
Email: info@matisz.hu

 

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA