Informatikai Regionális Szakképzési Fórumok

eFelkészültség regionális munkaértekezletek szervezése

Az Európai Unió a tagállamok munkavállalóinak informatikai készségeinek fejlesztésére 2007. év őszén eFelkészültség / eSkills programot hirdetett meg.

Az eFelkészültség program megába foglalja az informatikai és hírközlési iskolarendszerű szakképzés és az un. Befogadó Információs Társadalom / eInclusion megvalósítását támogató digitális írástudás terjesztését is.

A szervező munkaadói és munkavállalói szervezetek a munkaerőpiacon tevékenykedő állami intézmények (munkaügyi és képző központok, szakképző iskolák) munkatársaival együttműködve szeretnék az informatikai készségek fejlesztésével a foglalkoztatottak munkaerő-piaci esélyein javítani.

A Regionális Szakképzési Fórumok szakmai részét (előadók felkérése, részvevők meghívása) a rendezők (MGYOSZ, informatikai szervezetek) végzik.

A Székesfehérvári Regionális Képző Központ, a többi regionális képző központ közreműködésével szervezi a regionális munkaértekezletek technikai megvalósítását.

Tervezett létszám: rendezvényenként 40 fő

Informatikai Regionális Szakképzési Fórumok

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) aláírt együttműködési megállapodás keretében Regionális Szakképzési Fórumokat szervez a Hírközlési Ágazati Párbeszéd Bizottság (HÁPB) tagszervezeteivel, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ), a Magyar Elektronikai és Infokommunikációs Szövetség (MEISZ), a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az ágazati munkavállalói szervezetek, valamint Regionális Képző Központok közreműködésével távközlési és informatikai hálózatszerelő, távközlési műszerész, általános rendszergazda, CAD-CAM informatikus, informatikai alkalmazásfejlesztő, informatikus, számítógép-szerelő, -karbantartó, telekommunikációs asszisztens, web-programozó képzések témakörében.

A rendezvény célja javaslattétel a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok (RFKB) számára, hogy az iskolai képzésből kikerülő szakmunka-erő létszáma összhangba kerüljön a valós munkaerő-piaci igényekkel.

A szakképzési fórumok térítésmenetes rendezvények, amelyek támogatását a Munkaerő-piaci Alap terhére a Szociális és Munkaügyi Minisztérium biztosítja.

Időpontok és helyszínek:

Az egyes rendezvények programját és letölthető előadásanyagait a város nevére kattintva tekintheti meg.

2008. augusztus 25.

Székesfehérvár

Székesfehérvári Regionális Képző Központ

2008. augusztus 26.

Budapest

Budapesti Munkaerőpiaci Intervenciós Központ

2008. szeptember 2.

Békéscsaba

Békéscsabai Regionális Képző Központ

2008. szeptember 5.

Miskolc

Észak-magyarországi Regionális Képző Központ

2008. szeptember 8.

Szombathely

Szombathelyi Regionális Képző Központ

2008. szeptember 10.

Pécs

Pécsi Regionális Képző Központ

2008. szeptember 15.

Debrecen

Debreceni Regionális Képző Központ

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA