tartalomipar > e-esélyegyenlőség / e-befogadás

2015.07.30. El se hinné, mennyi mindent digitalizáltunk már

Újabb attrakcióval gyarapodik a májusban indult közgyűjteményi portál, a Hungaricana. A gigantikus digitális kollekcióba hamarosan bekerül a Magyar Nemzeti Múzeum Történelmi Arcképcsarnokának ötszáz nagyméretű festménye, amelyekről egyenként 100-150 nagy felbontású részletfotó készül. Ezeket összerakva akár poszterméretűvé nagyítható képekben telhet örömünk. Az új adatbázis várhatóan ősztől lesz látható – értesültünk.


2011.07.06. Megújult az OSZK honlapja is

MATISZ válogatás a K I T - Könyvtár - Információ - Társadalom - 2011. jún. 15. (24. szám) heti hírlevéléből: Megújult az OSZK honlapja is; Megalakult a Magyar Nemzeti Digitális Archívum; Adatbázis-szolgáltatók és a 2.0-s eljárások - bárki fejleszthet nekik alkalmazást; Ingyenes online konferencia - Trendek a könyvtáros képzésben és oktatásban; E-könyv-olvasók térnyerése - Digitális fejezet; Nem egyértelmű az e-könyvek előnye; Szakítanak az e-könyvek és az e-olvasók; miio - Film a közösségi média lehetőségeiről és veszélyeiről; Mi történik 60 másodperc alatt az interneten?; Online betűfelismerés, gyorsan, ingyen; Tudsz egy jó bádogost...? - joszaki.hu; Megújult az Írószövetség honlapja; Segítség az online öngyilkossághoz ; Megújult a FSZEK...


2011.06.29. A Hallatlan.hu a világ 40 legjobb digitális tartalma között a World Summit Award versenyen

Kiemelkedő magyar siker World Summit Award (WSA), a hazánkban a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) támogatásával folyó e-content versenyen: a Hallatlan.hu elnyerte a világ legjobb digitális tartalmainak járó díjat az e-Befogadás kategóriában.


2011.06.28. 5. DE! konferencia

Idén ötödik alakalommal kerül az NJSZT által megrendezésre a Digitális Esélyegyenlőség konferencia. A konferencia „EGÉSZség és egészségen túl” címmel áttekintést ad az infokummunikációs eszközök, technológiák alkalmazási lehetőseiről az egészséges információs társadalom megteremtéséért és megőrzéséért.


2011.06.17. Digitális Menetrend Közgyűlés

Az első Digitális Menetrend Közgyűlés /Digital Agenda Assembly/ 2011. június 16-17.-én kerül megrendezésre Brüsszelben - a workshopokon az egyes kihívásokra adandó megoldások azonosítására, a plenáris üléseken pedig a megbeszélések összesítése és a további teendők meghatározására fókuszálnak.


2011.05.31. Jó gyakorlatok cseréje – pályázati felhívás

Az Európai Bizottság Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Összetartozás Főigazgatósága pályázati felhívást hirdet a PROGRESS program keretében.


2011.05.31. A járatinformációkat is dobja a Google

Ha valaki tudja, hogy hova szeretne utazni, a Google mostantól a keresés során azt is megmutatja, hogy az adott úti célra naponta hány járat indul, továbbá az út hosszát, az útvonalat repülő légitársaságokat, és a közeljövőben induló nonstop járatok menetrendjét.


1 - 8. kilistázott hír, Összesen: 255

1

2

3

4

5

6

7

>>

Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA