rendezvények > hazai rendezvény
2011.05.12.

Manufuture konferencia - Hungexpo

A Gépipari Tudományos Egyesület, hagyományaihoz híven, az idén is részt vesz a 2011. május 17-20. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén rendezendő MACH-TECH 10. Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon.

A GTE Standja A/201.  Az „Ipar Napjai” rendezvénysorozat keretében  egész napos konferenciát szervez „MANUFUTURE, A JÖVŐ GYÁRA” címmel a vásár területén, délelőtt az „A”-pavilon Kiállítói Fóruma helyszínén, délután pedig a „D”-pavilon „Kiállítói Fóruma” helyszínén.

A konferencia mindazoknak szól, akik érdeklődnek a magyar gépipar gyártástechnológiai kutatás –fejlesztésének jövőképe és innovációs terveinek megvalósíthatósági lehetősége, valamint a gépgyártás kitörési pontjaira vonatkozó javaslatok sorsa. A konferencián a részvétel ingyenes és mivel  a HUNGEXPO MACH-TECH honlapján, online regisztráció működik, mindez ingyenes belépésre jogosít.

A kiállítás alkalmából a GTE „GÉP” c. folyóirata célszámmal jelenik meg, a szaklap 42 oldalon keresztűl bemutatja a konferencia legfontosabb gondolatait. A konferencia mottója a „JÖVŐ GYÁRA” (Factory of the Future),  amelyre alapozva az ipar legfontosabb kutatás-fejlesztési és innovációs területek eredményei mutathatók be:

  • Fenntartható gyártás (Versenyképes Fenntartható Gyártás CSM)
  • IKT-alapú (infokommunikációra épülő) intelligens gyártás
  • Nagy teljesítményű gyártás
  • Új anyagok hasznosítása a gyártáson keresztül.

A Manufuture Nemzeti Technológiai Platform és - figyelembe véve a téma összetettségét -  a többi európai technológia platform által végzett jövőkép, stratégia és road-map alkotó munka eredményeitre támaszkodva, a konferencia az Európai Uniós „Recovery Plan”-hez igazodó, négy nagy tématerület köré fog igazodni. A konferencia bemutatja a REMAKE és a CORNET-AIP úniós projektek eredményeit is.


Fájlok:
manufuture.pdf
Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) © 2011, MINDEN JOG FENNTARTVA